Budapest City

Collection by Jean-Nicolas Lehec • Last updated 12 weeks ago

64 
Pins
Good Old TimesHistorical ArchitectureWonders Of The World

budapest on Tumblr

Find and follow posts tagged budapest on Tumblr

Retro AdsAdvertising PosterBudapest

Dark Silence In Suburbia

budapestposter: “ Rólatok beszél - Hozzátok szól a Néprádió | It talks about you - it talks to you. People’s Radio. (1950) ”

B A R T A B Á L I N T on Instagram: “12hours🔥 . . . #citiesoftheworld #moodygrams #modernnotoriety #places_wow #photoshoot #estheticlabel #europe_perfection #ig_masters…”

308 Likes, 3 Comments - B A R T A B Á L I N T (@thebartabalint) on Instagram: “12hours🔥 . . . #citiesoftheworld #moodygrams #modernnotoriety #places_wow #photoshoot…”

Budapest CityBudapest TravelOld PicturesCommercial VehicleTravel Style

Néhány évtizede még így közlekedtünk Budapesten

Néhány évtizede még így közlekedtünk Budapesten - Színes fotók abból az időből, amikor még a Deák téren volt a metró végállomása, kerékpárral közlekedtek Ferihegy dolgozói és a Liget fái között döcögött a kisföldalatti

Ilyen is volt Budapest - 1969, Blaha Lujza tér

1969, Blaha Lujza tér. Az aluljáró már működik (1966), de a metró (1970) még nem. A háttérben a

Budapest CityOld PicturesArch

Budapest CityOld PicturesAround The WorldsMansions

A Moszkva tér legyen Moszkva tér – ezt kéri az MSZP Tarlóstól

A fővárosi MSZP támogatja, hogy ismét legyen Budapesten egy Moszkváról elnevezett közterület, és szerintük a Széll Kálmán tér visszanevezése lenne a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és egyben legolcsóbb megoldás.

Destinations Europe | Voyage on Instagram: “Avec ses 18000 m2, le Parlement hongrois 🏰 est l'un des plus grands d'Europe. ~ 📍 #Budapest (Hongrie 🇭🇺) ~ 📸 @mindz.eye ~ #budapest🇭🇺…”

484 Likes, 2 Comments - Destinations Europe | Voyage (@destinationseurope_) on Instagram: “Avec ses 18000 m2, le Parlement hongrois 🏰 est l'un des plus grands d'Europe. ~ 📍 #Budapest…”

Old PicturesVintage PhotosBudapest CityHungaryStreet View

Ilyen is volt Budapest - 1972, Üllői út

1972, Üllői út az Ecseri útnál. A forgalom ekkor már 2 X 2 sávon zajlott. Az 1970-es évek elején épült Postás munkásszálló, ami ma a Postás Hotel toronyháza, a kifelé eső baloldalon már uralja a képet.Az egész kereszteződés változó-félben lévőnek tűnik. A villamosok ekkor még az út szélén, zárt pályán közlekedtek.Itt egy 42-es UV villamos többszörös takarásban.A rendőr a

Budapest CityHungaryTaoPhotos

Fotók

A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több mint százezer archív fényképet böngészhet és tölthet le.

Sosem láthattuk még ezeket a sötét fotókat a Kádár-rendszer rendőrségének archívumából - kepek

Egészen döbbenetes képek kerültek elő a BRFK bűnügyi osztályától az ötvenes évekből. Mindennapi bűnözés és hitler-falfrikák a Kádár-rendszer megtorló szakaszából.

Budapest CityPedestrian CrossingArchStreet View

Old PicturesVintage PhotosBudapest CityStreet ViewUrban

Ilyen is volt Budapest - 1949, Móricz Zsigmond körtér

1949, Móricz Zsigmond körtér. Szemben a Bartók Béla út.A házak zöme felismerhető.Az S ttípusú 11-es villamos ekkoriban a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között járt. A többi jármű megfejtését a tisztelt látogatókra bízom. Az első teherautó tetején a háromszög akkoriban a hosszú járműveket jelölte. A villamosnak még fényszórója sem volt...(Szőke Miklós).

Budapest CityFilm PhotographyArchExploreNight