Queens Park Copper Roof Extension

Collection by Woodrow Architects

17 
Pins
 • 
39 
Followers

Bronzed Copper roofed side return on Peploe Road, Queens Park, North West London. The triangulated and dynamic extension form was borne out of the need to create a link between the rear living room whilst resulting in a single pitch line at the garden. The open end has anodized aluminium doors which slide across the fixed pane with floating bench. The interior has a microscreed floor, a Rational kitchen, Corian Artic Ice work tops and an oak clad utility and wc compartment.

Woodrow Architects

The extension is clad is Bronzed Copper from Aurubis. This provided the perfect accompanyment to the existing brick walls and will naturally weather to develop a darker orange/brown patina

The extension is clad is Bronzed Copper from Aurubis. This provided the perfect accompanyment to the existing brick walls and will naturally weather to develop a darker orange/brown patina

The kitchen used Rational units, an arctic ice Corian worktop, a seamless corian sink, brick tile splashback and stainless steel fittings and appliances

The kitchen used Rational units, an arctic ice Corian worktop, a seamless corian sink, brick tile splashback and stainless steel fittings and appliances

The grey microscreed floor is laid over a screed with water based under floor heating eliminating the need for radiators anywhere and keeping a simple and easy to maintain surface

The grey microscreed floor is laid over a screed with water based under floor heating eliminating the need for radiators anywhere and keeping a simple and easy to maintain surface

Three dimmable 'Edison' style bulbs hang down over the kitchen island

Three dimmable 'Edison' style bulbs hang down over the kitchen island

The island includes a breakfast bar with a tapering worktop in arctic ice Corian

The island includes a breakfast bar with a tapering worktop in arctic ice Corian

Two sliding doors and one fixed panel open up the garden end of the house. The garden has been constructed with cedar and larch which will naturally grey over time

Two sliding doors and one fixed panel open up the garden end of the house. The garden has been constructed with cedar and larch which will naturally grey over time

The aluminium doors slide across the fixed window past the column leaving an unimpeded transition between inside and out

The aluminium doors slide across the fixed window past the column leaving an unimpeded transition between inside and out

20mm sightline sliding double glazed doors with anodized aluminium frames

20mm sightline sliding double glazed doors with anodized aluminium frames

Natural oak clad utility and wc enclosure with frameless doors and concealed hinges

Natural oak clad utility and wc enclosure with frameless doors and concealed hinges

Recycled oak dining table with  a bespoke made oak bench floating across the window

Recycled oak dining table with a bespoke made oak bench floating across the window

Blue Rational kitchen units with a Corian arctic ice worktop and stainless steel fittings and appliances

Blue Rational kitchen units with a Corian arctic ice worktop and stainless steel fittings and appliances

Artic ice Corian worktops with a grey microscreed floor finish

Artic ice Corian worktops with a grey microscreed floor finish

Bronzed copper cladding meeting the anodized aluminium sliding door frames

Bronzed copper cladding meeting the anodized aluminium sliding door frames